Nieuws Actueel

Drietal berooft 3 vrouwen in Hengelo en Enschede met ‘knuffeltruc’

Van onze redactie 15 april 2015

Image 1549462

Een 76-jarige vrouw werd bij De Posten in Enschede aangesproken door twee vrouwen. Ze werd vervolgens omhelsd door een van de twee vrouwen, die tijdens de knuffel vlug de gouden ketting van de 76-jarige verwisselden voor een nep hangertje.Hengelo Even later werd het drietal gespot in de Leefsmastraat in Hengelo. Een 81-jarige vrouw zat voor haar woning in op haar rollator, toen ze een zwarte auto met een man en een vrouw voorbij zag komen. Na een paar minuten benaderde een onbekende vrouw de 81-jarige, en vroeg haar in zeer gebrekkig Engels hoe laat het was.

Rollator Ze vertelde een verhaaltje over hoe het een gewoonte was om mensen sieraden te geven, waarop ze een armband om de pols van de vrouw in rollator deed. Toen ze ook nog eens klaarstond met een hangertje, kreeg de bejaarde argwaan en duwde ze de onbekende vrouw van zich af. De vrouw stapte daarop snel in de zwarte auto. De armband was al vervangen door een nep exemplaar.Scootmobiel Het drietal was op dreef want nog geen 3 kwartier later bevonden ze zich in de Lossersestraat in Enschede. Ditmaal werd een 64-jarige vrouw uit Oldenzaal op haar scootmobiel slachtoffer. Twee onbekende vrouwen stapten uit de auto en vroegen de vrouw op haar scootmobiel of ze hen de weg naar het ziekenhuis kon uitleggen.

Worsteling Al vrij snel begon het tweetal de 64-jarige aan te raken en trokken ze haar armband los. De Oldenzaalse liet zich niet zomaar bestelen en duwde de vrouwen van zich af. Door de worsteling liep ze striemen en schaafwonden op. De twee gaven niet op, en trachtten ook nog de ketting van de vrouw van haar nek te rukken. Op dat moment kwam er een jogger aan, die met hard geschreeuw de vrouwen wist weg te jagen.