Nieuws Actueel

Dronebezorging in 2017

Rik Nizet 3 november 2015

Google is van plan in 2017 te beginnen met het leveren van pakketjes aan klanten met behulp van drones. Dat heeft een topbestuurder van het Amerikaanse bedrijf maandag laten weten.

Lees ook:Dronebezorging komt dichterbijVolgens David Vos, die leiding geeft aan het drone-programma Project Wing van Google, moet in dat jaar op commerciële basis worden begonnen met leveringen met onbemande vliegtuigjes. Hij zei dat op een bijeenkomst van luchtverkeersleiders. Ook internethandelaar Amazon heeft plannen om pakketjes via drones aan consumenten te leveren.

BezorgdronesGrote bedrijven zijn al geruime tijd druk in de weer om de bezorgdrones de lucht in te krijgen. Internetwarenhuis Amazon claimt al helemaal klaar te zijn om pakketten via drones te bezorgen. Ook DHL staat in de startblokken om drones als vliegende postbode op grote schaal in te zetten. Voor alle betrokken partijen is de regelgeving momenteel nog een doorn in het oog, omdat dit de ontwikkeling op het gebied van dronebezorging tegenhoudt.

SnelheidDrones inzetten ten behoeve van pakketbezorging levert veel voordelen op. Het belangrijkste voordeel is de snelheid, maar volgens kenners is transport via drones ook een stuk goedkoper dan via de weg. Aangezien drones geen uitlaatgassen uitstoten is vervoer via drones ook beter voor het milieu. Eilanden of afgelegen gebieden kunnen daarnaast sneller en gemakkelijker voorzien worden van bijvoorbeeld medicijnen.