Nieuws Actueel

Droomvacature: werken op de Zuidpool

Lotte Grimberg 17 februari 2015

Momenteel staat er een droomvacature open voor de echte reis- en kouliefhebber. Antartic Heritage Trust zoekt namelijk een medewerker voor een postkantoortje op de Zuidpool. Het postkantoortje dient ook gelijk als museum. Een beetje kennis over de Zuidpool is dus mooi meegenomen.

Lees ookVacature: eilandbewonerVacature: parttime ninja

EzelspinquïnsAls je denkt dat het een baantje is om eens even lekker achter over te leunen, dan heb je het goed mis. Jaarlijks trekt Port Lockroy ongeveer 18.000 bezoekers. De toeristen bij elkaar zijn goed voor zo'n 70.000 brieven en pakketjes. De medewerker moet al deze poststukken handmatig verwerken voordat ze in het Britse postsysteem opgenomen kunnen worden. Daarnaast moet de medewerker het plaatselijke museumpje en de plaatselijke winkel beheren, en een oogje in het zeil houden bij de bijzondere inwoners van Goudier Eiland: de 2000 ezelspinguïns.

Voor de werkzaamheden krijgt de gelukkige 1500 euro per maand met daarbij kost en inwoning. De baan gaat in november in en duurt tot half maart, dit is de zomerperiode op de Zuidpool.

Voel je je geroepen voor de functie? Solliciteren kan tot 27 februari.