Nieuws Actueel

Drugshandelaar (64) uit Beek krijgt 20 jaar cel in Engeland

Van onze redactie 26 november 2014

4 Britse handlangers kregen straffen van 22, 20, 14 en 12 jaar opgelegd door de rechtbank in Birmingham. De veroordeelde Bekenaar is een oude bekende in de Nijmeegse horecawereld.

Ruim 20 jaar geleden runde hij hotel Atlanta aan de Grote Markt en zette het ernaast gelegen café Biessels op. Nog langer geleden werkte hij in de roemruchte Citybar van zijn broer en bestierde hij met zijn toenmalige vrouw pretpark Tivoli in Berg en Dal.

Failliet Nadat hotel Atlanta failliet ging, richtte de Bekenaar zich op koppelbazerij en de uitzendbranche. Zo zou hij Assista uitzendbureau in Nijmegen hebben opgezet; dat ging in 2009 failliet.

Drugsimperium Officier van justitie Kiernan Cunningham spreekt in een persverklaring over 'een drugsimperium gebouwd op menselijk leed'. De bende zou voor 60 miljoen pond (ruim 75 miljoen euro) aan drugs hebben verscheept van verschillende locaties in Nederland naar Groot-Brittannië.

Afhaalmaaltijden Daarbij werden vervoerders gebruikt die van niks wisten. De drugs zaten onder meer verpakt in bakjes voor Chinese afhaalmaaltijden.