Nieuws Actueel

Drukke ochtendspits door onstuimig weer

Bram de Vrind 2 juni 2015

Verkeer snelweg middelgroot

Het onstuimige weer zorgt dinsdagochtend voor langere files dan normaal. "Het is een hele drukke ochtendspits geworden met bij elkaar meer dan 300 kilometer file", zei een woordvoerster van de ANWB.

Vooral in Noord-Holland, waar buien vallen en flinke windstoten voorkomen, zijn de dagelijkse files omvangrijk. Met name op de A7 (Hoorn-Zaandam) en de A9 (Alkmaar-Amsterdam) is het aanschuiven.

Voor de avondspits wordt met het herfstachtige weer eenzelfde beeld verwacht. "Het verkeer is onrustiger. Er wordt meer geremd", aldus de woordvoerster van de ANWB.

Voor dinsdagmiddag en tijdens de avondspits adviseert de ANWB automobilisten niet met caravan of lege aanhanger de weg op te gaan, vanwege de harde windstoten. "Dat advies geldt zolang de windstoten aanhouden."

Op de A27, Breda richting Utrecht, was dinsdagochtend voor 07.00 uur al een file van 14 kilometer ontstaan doordat de spitsstrook niet open is. Oorzaak is een technische storing. Het staat vast tussen Gorinchem en Lexmond. Omdat enige tijd het advies gold om te rijden via knooppunt Deil over de A15 en de A2, is het ook op de A2 druk met files van bij elkaar wel 20 kilometer.