Nieuws Actueel

DubbelFrisss leert moeders 'twerken'

Caroline Spilt 6 mei 2015

Twerken dubbelfrisss campagne groot

Uit onderzoek van DubbelFrisss onder moeders en hun kinderen blijkt dat tieners vinden dat hun moeder hun leefwereld niet goed kent: termen zoals swagger of twerken klinken veel moeders onbekend in de oren. Behalve deze trendy woorden zijn moeders ook niet altijd op de hoogte van het eet- en drinkgedrag van de tieners. Daarom start DubbelFrisss een nieuwe campagne om moeders weer helemaal up to date te krijgen

In de campagne laat DubbelFrisss moeders zien wat nu 'in' is door dit te vergelijken met wat 'in' was toen zij zelf jong waren. Zo is een liefdesbriefje 'uit' en Snapchat 'in'. En waar vroeger weinig keuze was in fris- en fruitdranken, kunnen jongeren tegenwoordig kiezen uit veel verschillende soorten, waaronder gezondere dorstlessers. Eén hiervan is de nieuwe variant van DubbelFrisss, genaamd FREE. FREE is de eerste frisse fruitdrank in de houdbare supermarktschap vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen en is alleen gezoet met fruit.

TBTHet onderzoek onder jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar laat zien dat maar de helft van deze groep denkt dat hun moeder enigszins weet wat de trends en ontwikkelingen van nu zijn. Een kwart vindt zelfs dat moeders het helemaal niet bij kunnen houden. De resultaten bevestigen bijvoorbeeld ook dat bijna geen moeder weet wat de social media-afkorting TBT (Throwback Thursday) betekent en meer dan de helft heeft geen idee wat de app Snapchat inhoudt.

Kleding Dat tieners het gevoel hebben dat hun moeder niet goed hun leefwereld kent, blijkt ook uit het feit dat slechts 2 procent van de tieners hun moeder laat beslissen over zaken als welke kleding en gadgets ze kopen en wat ze eten en drinken. Een derde denkt zelfs dat ze voor gek staan als hun moeder hun kleding uit zou kiezen en bijna alle tieners bepalen zo goed als alles zelf. Zo geeft een kwart van de moeders aan dat ze geen idee hebben voor welk computerspel ze hun zoon of dochter wakker kunnen maken.