Nieuws Actueel

DuckDuckGo is op taalles geweest

Van onze redactie 17 februari 2015

In een blogpost laat het bedrijf weten dat internetters voortaan 'Instant Answers' kunnen krijgen in het Duits, Frans, Tsjechisch en Pools. De 'Instant Answers' zijn feitjes die de zoekmachine boven de reguliere zoekopdrachten plaatst, vergelijkbaar met wat Google doet met zijn kenniskaarten.

Tot nu was het alleen mogelijk om Instant Answers in het Engels te krijgen. DuckDuckGo laat weten op korte termijn meer talen aan zijn zoekdienst toe te voegen. Zo staan Spaans en Russisch voor de korte termijn in de planning en zullen wat kleinere talen later volgen. Of het Nederlands daar ook bij zit, is niet duidelijk.

DuckDuckGo wil zich van grote zoekmachines als Google en Bing onderscheiden door geen zoekprofielen van gebruikers aan te maken. Het bedrijf zegt 'niets' te willen weten van zijn gebruikers. Na de onthullingen van Edward Snowden steeg de populariteit van DuckDuckGo explosief. Sindsdien heeft onder meer Apple de zoekmachine omarmd. DuckDuckGo is sinds iOS 8 en OS X Yosemite in te stellen als standaard zoekmachine in Safari.