Nieuws Actueel

Duik voor herstellende ZZP'er

Peter Schilthuizen 29 december 2015

Nesselandenieuwjaarsduikzzpverzekerdlars1065

Het is alweer de negende keer dat in de Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande een nieuwjaarsduik wordt gehouden. Het traditionele evenement in de Vinex-wijk, opgezet door watersportvereniging WSV Buurman, trekt steeds meer deelnemers. Vorig jaar deden vierhonderd mannen en vrouwen mee.

Ze beginnen vrijdagmiddag om 13.30 uur ter hoogte van de winkels aan het Maltaplein bij de boulevard. De deelnemers nemen na een gezamenlijke warming up om 14.00 uur een duik in de plas. Meeduiken of -zwemmen kost 3,50 euro per deelnemer. Elke duiker krijgt als herinnering de bekende oranje soepmuts.

De opbrengst van de duik is deze keer bestemd voor een bijzonder doel. Lars de Beer was een grafisch vormgever, die als zelfstandige ondernemer onvoldoende verzekerd was tegen de gevolgen van een ongeluk. Met zijn mountainbike liep hij op Texel een dwarslaesie op. Zijn vrienden willen daarom geld inzamelen voor hem.

Watersportvereniging Buurman steekt de helpende hand toe. "Om Lars een zo groot mogelijk menswaardig bestaan te garanderen heeft hij financiële steun nodig. Maar het geld zal niet alleen bedoeld zijn voor Lars. Een deel van de opbrengst gaat naar stichting Dwarslaesie Nederland voor onderzoek,'' vult de club aan.

Op dit moment revalideert Lars in een Amsterdams revalidatiecentrum. "Het is zeer de vraag of zijn lichamelijke toestand ooit zal verbeteren,'' geven de vrienden aan. "Alles waar hij zo van hield, zijn leven als designer, buitenmens en sporter, vraagt om een nieuwe invulling.''

Lars de Beer komt vrijdag, op 1 januari, de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik persoonlijk aanmoedigen.

Opperduit

Ook in de Krimpenerwaard, bij de buurtschap Opperduit in Lekkerkerk, is er eind deze week een jaarlijkse duik.

Het traditionele evenement wordt al voor de dertiende keer gehouden. Hier gaan de zwemmers om 13.00 uur het water van de Lek in. "Voor de trouwe aanhang een jaarlijks weerkerend spetterend begin van het nieuwe jaar,'' prijst organisator Joost Eerland aan. "Maar ook aan te raden voor diegenen die zich voorgenomen hebben het jaar nu eens sportief te starten.''

Na afloop is er voor alle deelnemers en supporters erwtensoep en muziek van de Lekkerkapel. Liefhebbers voor de duik kunnen zich nog tot donderdag aanmelden op onderstaande website.