Nieuws Actueel

Duits vertrouwen stuwt beurzen

Van onze redactie 18 november 2014

,,De beurzen reageerden positief op het herstel op de beurs in Japan en kregen extra steun uit Duitsland, waar het beleggersvertrouwen weer in de lift zit. De oliewaarden laten ook herstel zien. Enige uitzondering is SBM Offshore door een negatief analistenrapport. Men vreest dat het bedrijf flink zal moeten bloeden voor de Braziliaanse corruptiezaak", aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,7 procent hoger op 417,11 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 616,26 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,6 procent. De DAX in Frankfurt won 1 procent nadat was gebleken dat het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie in november voor het eerst in elf maanden is toegenomen.

Delta Lloyd

Grootste stijger in de AEX was verzekeraar Delta Lloyd met een winst van ruim 2 procent. SBM Offshore stond onderaan met een min van 4,7 procent. Rabobank verlaagde het advies voor de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie vanwege de omkopingsperikelen in Brazilië.

In de MidKap ging Imtech aan kop met een winst van 6 procent. De technisch dienstverlener ontving in het derde kwartaal minder orders, maar wist wel het nettoverlies terug te dringen. Accell Group bleef onveranderd na een kwartaalupdate van de fietsenfabrikant. Advies- en ingenieursbedrijf Grontmij klom 3,6 procent na binnenslepen van een wegencontract in Groot-Brittannië.

EasyJet

In Londen daalde EasyJet 0,6 procent. De Britse prijsvechter heeft de winst in zijn boekjaar flink zien toenemen. Het bedrijf verhoogde zijn dividend, maar keerde tegen de verwachting in geen speciaal dividend uit.

De euro was 1,2517 dollar waard, tegen 1,2457 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 76,32 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 79,77 dollar per vat.