Nieuws Actueel

Duitse woonwinkel Poco opent mogelijk vestiging op meubelplein Enschede

Van onze redactie 13 november 2014

Ondernemers gaan er al vanuit, maar de directeur en mede-eigenaar Harold Beugelink van Aprisco tempert de vreugde. Aprisco is voor 75 procent eigenaar van gronden en opstallen op het meubelplein. „Er is niet getekend. Ik spreek nog steeds met twee Duitse kandidaten, die beiden vallen binnen de bestemming voor het meubelplein.” Borgelink vertelt dat hij momenteel vaker in Duitsland dan in Nederland te vinden is, om zo snel mogelijk rond te komen met een van de twee gegadigden.

VoorbereidingenOp Schuttersveld zijn al de nodige voorbereidingen getroffen voor de komst van een Duitse keten. Zo is Jysk bezig zich te vestigen links naast Decokay Woerdman-Eijssink. De Deense meubelketen moet plaats maken in de aaneengesloten panden aan de overkant, waar de Duitse keten moet komen.

Tweede gegadigdePoco wil 8.000 vierkante meter, de andere keten nog meer. Borgelink wil de naam van de tweede gegadigde nu niet noemen. „Ik heb bij beide Duitse ondernemningen een verklaring moeten tekenen dat ik geen namen noem voor er getekend is. Poco is uitgelekt, daar is niks meer aan te doen.”

Binnen nu en drie weken moet duidelijk zijn of Poco zich vestigt op het meubelplein.

Foto: Annina Romita