Nieuws Actueel

Duitsers vinden economie scheisse

Bram de Vrind 23 mei 2014

Duitse ondernemers zijn deze maand iets minder positief geworden over de ontwikkeling van de economie. Dat maakte het onderzoeksinstituut Ifo vrijdag bekend.De index waarmee het vertrouwen van de Duitse ondernemers wordt gemeten, ging deze maand van 111,2 naar 110,4. Economen voorspelden gemiddeld een kleinere afname, tot 110,9.

Getemperde verwachtingenOndernemers schatten de huidige economische omstandigheden iets minder rooskleurig in dan een maand eerder. Ook de verwachtingen voor de toekomst werden wat getemperd.

Milde winterEerder op de dag meldde het Duitse statistiekbureau op basis van een nieuwe raming dat de Duitse economie in het eerste kwartaal met 0,8 procent is gegroeid. Die groei was bijna volledig te danken aan de binnenlandse markt, waarbij onder meer de bouwsector profiteerde van de zeer milde winter. De Duitse centrale bank zei eerder al dat de groei de komende tijd waarschijnlijk zal afzwakken, onder meer omdat de positieve effecten van het weer weer zullen verminderen.