Nieuws Actueel

Duitsland is 'hot' voor ondernemers

Van onze redactie 16 september 2015

Duitsland grensovergang anp

"Nederlandse ondernemers kunnen in Duitsland echt kansen pakken en benutten. Duitsland is interessant om als springplank te gebruiken voor Europa en de rest van de wereld", aldus Temmink op zijn eigen website.

Trainingen Samen met Sylvia Schwabe uit Lochem houdt hij op 13 oktober de eerste bijeenkomst voor ondernemers die willen beginnen in Duitsland. De trainingen duren in totaal vijf dagdelen, zodat de deelnemers goed voorbereid een zakelijke activiteit in Duitsland kunnen opzetten.

Ervaringsdeskundigen Schwabe en Temmink zijn ervaringsdeskundigen. Schwabe is van Duitse afkomst en heeft haar kennis op werk- en trainingsgebied opgedaan in Duitsland en Nederland. Temmink werkte voor diverse Duitse bedrijven in het Rurhgebied in de industriële automatisering. Hij introduceerde Duitse bedrijven in Nederland en omgekeerd.

Vier vakgebieden Met dit initiatief coachen zij de ondernemers met hun specifieke product of marktcombinatie, op vier vakgebieden. Tijdens de laatste bijeenkomst op 8 december presenteren de deelnemers hun eigen plan van aanpak.

De vier trainingen zijn bij KroeseWevers op het Business & Sciencespark in Enschede. Klik hier voor meer informatie.

Foto: ANP