Nieuws Actueel

Duizenden bezoeken begrafenis Vedat S.

Van onze redactie 26 december 2014

Vooral de begrafenis van S. vond plaats onder grote publieke belangstelling. Nadat zijn lichaam donderdag met een privévliegtuig naar Samsun was gevlogen, bracht een konvooi hem vrijdag in Bafra naar zijn laatste rustplaats.

Onderwereld De Turks-Nederlandse S. is de jongere broer van Sedat S., een bekend figuur in de Turkse onderwereld. Sedat woonde de begrafenis van zijn broer niet bij. Volgens Turkse media verbleef hij in het buitenland. De bende van S. heeft in Turkije controle over het nachtleven in Istanbul.

Woensdag kwam naast S. ook de Turks-Nederlandse drugsbaron Ali Ekber Akgün in Istanbul om het leven door een aanslag. Akgün is hoofdverdachte in het Amsterdamse liquidatieproces Passage.

Verband 5 verschillende Istanbulse politiedepartementen werken samen aan het onderzoek naar de beide moorden. De politie bracht vrijdag naar buiten dat er contacten bestonden tussen de bendes van Akgün en van S. Het onderzoek richt zich momenteel op die contacten en het mogelijke verband tussen de beide liquidaties.