Nieuws Actueel

Duizenden ontslagen in zorgsector

Lotte Grimberg 8 september 2014

Meer dan 25.000 mensen in de zorgsector hebben ontslag gekregen sinds het in april vorig jaar gesloten zorgakkoord. Van ,,tienduizenden'' is het contract niet verlengd, meldt vakbond FNV maandag op basis van ontslagcijfers in de jeugdzorg, de gehandicaptenzorg, de thuiszorg en de huishoudelijke zorg.

Alarmerend"Het einde is nog lang niet in zicht. Iedere week komen er meer alarmerende berichten bij. Er moet zo snel mogelijk een einde moet komen aan deze oneindige golf van ontslagen'', zegt FNV-voorzitter Ton Heerts.

Hij wil dat het kabinet snel ingrijpt, anders gaat FNV mogelijk een referendum organiseren. "De zorg gaat iedereen aan. Een referendum over zo'n belangrijk onderwerp waarin zoveel misgaat is niet meer dan logisch'', aldus Heerts.

ThuiszorgDoor de bezuinigingen van het kabinet worden er verzorgingshuizen gesloten en grote delen van de thuiszorg wegbezuinigd. De vakbonden waarschuwden vorige maand ook al dat steeds meer mensen hun baan zullen verliezen door de bezuinigingsdrift van het kabinet.