Nieuws Actueel

Duncan Stutterheim neemt afscheid van ID&T

Bram de Vrind 9 april 2015

Duncan stutterheim stopt 335

Duncan Stutterheim, die van danceorganisator ID&T een miljoenenbedrijf maakte, neemt afscheid van het bedrijf dat hij mede oprichtte. Stutterheim legt zijn functie neer als CEO van SFX Europa. Dat Amerikaanse bedrijf nam ID&T in oktober 2013 over.

Lees ook:

Interview: Shit, we konden ze niet verslaan

Stutterheim stapt op uit eigen beweging, maakte het bedrijf woensdag bekend. Na bijna een kwart eeuw in de dance-industrie zet Stutterheim hiermee voorlopig een punt achter zijn carrière. Stutterheim wil meer tijd kunnen besteden aan zijn familie en het zien opgroeien van zijn kinderen. Wouter Tavecchio zal samen met anderen de dagelijkse leiding van ID&T op zich nemen. De functie van CEO SFX Europa vervalt met het vertrek van Stutterheim.

Familie"Na de overname door SFX kwam ik in een managementpositie terecht voor een groot internationaal bedrijf. Ik ben erachter gekomen dat ik toch veel meer ondernemer ben dan manager. Daarnaast ben ik onlangs trotse papa geworden van een derde. De middelste gaat nu naar groep 8 en de oudste gaat de pubertijd in. Daar wil ik samen met mijn grote liefde Lisca nog veel meer bij kunnen zijn. Ik heb besloten in ieder geval komend jaar niets nieuws te gaan doen of te ondernemen", zegt Stutterheim.

DankbaarheidOver de toekomst van ID&T, waar Wouter Tavecchio en anderen de leiding overnemen, maakt Stutterheim zich totaal geen zorgen. In tegendeel: "Er staat een prachtig en gezond bedrijf met uitstekende mensen die enorm veel kennis hebben opgebouwd. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik samen met deze mensen zulke mooie dingen heb kunnen doen. Van Sensation en Mysteryland tot 10.000 Hours en Studio 80. We hebben afgelopen jaar één van onze beste jaren ooit gehad en komend jaar ziet er minstens even goed uit."