Nieuws Actueel

'Durft dan niemand meer?!'

Caroline Spilt 25 september 2015

Prijzenoorlog blotop groot

De blog van Fred Rutgers ontketende een stortvloed aan clicks. Dat snappen wij hier op de redactie wel, want de ergernis kwam uit z'n tenen: "Is er dan niemand meer die een eigen koers durft te volgen?" Een blog over prijsdumping. Lees 'm hier. En natuurlijk de andere vier toppers van blogs:

1. Fred Rutgers - Korting is geestelijke armoeKorting verkopen is geestelijke armoe. En het zorgt voor voor financiële armoe. Wat zonde dat ondernemers zo vaak kiezen voor de weg van de minste weerstand. Hoe komt het toch dat ondernemers telkens weer denken dat ze meer klanten trekken en meer omzet maken met prijsdumping? Laten we eens kijken hoe dat komt en onderzoeken of het ook slimmer kan.

2. Saskia Maarse - Wat spreek je goed Nederlands!"Je spreekt nog steeds niet goed Frans, hè?", zei mijn Franse ex-bazin toen ik spontaan het hotel binnenliep waar ik twee maanden daarvoor met veel plezier stage had gelopen. Enigszins verbijsterd – want binnen enkele maanden een vreemde taal vloeiend spreken lijkt mij een onmogelijke opgave – zei ik: "Dat klopt, ik spreek drie vreemde talen redelijk: Engels, Frans en Duits. En u, hoeveel vreemde talen spreekt u?" Ik kreeg geen antwoord.

3. Wesley Boer - Werk eens aan je energieWaar krijg ik energie van? Dat is een vraag die regelmatig terug keert vandaar dat ik hier 5 makkelijk toepasbare tips voor je heb waarmee jij je dag vol energie kan starten en met volledige focus je dag door gaat komen.

4. Richard de Vries - Drie PeriscopeblunderSinds enige tijd ben ik aan het experimenteren met Periscope. In deze blog deel ik je drie blunders. Bij elke blunder geef ik je een tip waardoor je deze blunder niet gaat maken. Het resultaat? Je Periscope uitzending oogt direct professioneler.

5. Bouwien Rutten - Zonder ego's en dikke ikkenMijn eerste aangenomen motie is een feit. Dat voelt bijzonder. Waar ik twee jaar geleden nog aan anderen een uitleg vroeg over de betekenis van een motie, heb ik er nu zelf één geschreven en ingediend. Overigens mag je het woord ‘ik‘ gerust vervangen door ‘wij’ , want heb al ervaren dat je het schrijven van een motie niet alleen kunt doen. Zeker niet wanneer je alles op alles zet om deze aangenomen te krijgen. Want soms speelt tijd een factor.