Nieuws Actueel

Duurzaam ondernemen wordt beloond

De Ondernemer 30 december 2015

Impactlening Duurzaam

Duurzaam ondernemen begint nu geld op te leveren, meldt RTL Z. Ondernemers die voor duurzaamheid kiezen kunnen nu echt een impactlening krijgen. De Verspillingsfabriek is het eerste bedrijf met zo’n lening.

Met een Impactlening krijg je als duurzame ondernemer een lagere rente. Hiervoor werkt de Rabobank samen met de Europese Investeringsbank (EIB). Alleen bedrijven die minstens één van de 37 duurzaamheidskeurmerken die door de banken geselecteerd zijn, komen voor de speciale lening in aanmerking.

Hoe het werktDoe je een kredietaanvraag bij de Rabobank en ben je een duurzame ondernemer, dan kan de Rabobank dat geld lenen bij de EIB voor een laag rentetarief. Dit tarief wordt vervolgens weer doorberekend aan de ondernemer, waardoor je een maximale rentekorting van 1,2 procent kunt krijgen.

Wel is er een maximaal leenbedrag ingesteld van 2,5 miljoen euro. Ook mag je onderneming niet meer dan drieduizend werknemers hebben om voor de Impactlening in aanmerking te komen. Alle voorwaarden en keurmerken zijn te vinden op de website van de Rabobank.

Stimulans De Impactlening is ook bedoeld als stimulans voor ondernemers om voor duurzame alternatieven te kiezen. “ Met de impactlening verwachten we dat meer MKB-ondernemers en midkap bedrijven met een goed en duurzaam plan de weg naar duurzame ontwikkeling gaan vinden", stelt Paul Dirken, directeur Bedrijven bij de Rabobank.