Nieuws Actueel

Duurzame ideeën te kijk op Achterhoekse Duurzame Huizenroute

Van onze redactie 5 november 2015

Image 5411669

Geïnteresseerden kunnen van 11 tot 15 uur in de hele Achterhoek terecht bij mensen die hun energiezuinige huis openstellen. De eigenaren vertellen hun ervaringen en geven tips wat de praktische mogelijkheden zijn van energiebesparing in combinatie met comfortabel wonen. Het is een mooie manier om energiebesparende maatregelen in de praktijk te zien. Naast de woningen zijn ook een zonnepark en een aantal showrooms van bedrijven opengesteld.

Op de site verduursaamenergieloket.nl staat een kaart waarop per locatie kan worden geklikt met informatie over wat er kan worden bekeken.

De Achterhoekse Duurzame Huizenroute wordt georganiseerd door de Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen (ADV), onder de vlag van het verduurSaam energieloket. Het is een onafhankelijke organisatie die door Achterhoekse gemeenten, corporaties, het bedrijfsleven en de provincie Gelderland in het leven is geroepen. Bewoners kunnen bij de stichting onafhankelijk advies krijgen over het energiezuiniger maken van hun woning. De deskundigen informeren bewoners en bieden een helpende hand met onafhankelijk advies.

Stichting ADV is één van de partners van het verduurSaam energieloket. Het verduurSaam energieloket is een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten, Stichting ADV en AGEM, Achterhoekse Groene Energie Maatschappij.