Nieuws Actueel

Dying Light: Zombies afslachten in topgame

Van onze redactie 13 maart 2015

Image 4804236

Dying Light bezorgt je dezelfde angstgevoelens. Het verschil: in deze bloederige horrorgame bestaan de monsters onder je bed wél echt...

Zombies Dying Light speelt zich af op het eiland Harran. Een levendige plek met een gezellig centrum, verschillende bezienswaardigheden en een sloppenwijk voor de lokale bevolking. Althans, zo was het. Door een virus is het overgrote deel van de aanwezigen veranderd in zombies. Smerige, enge, wrede zombies wel te verstaan. Jij wordt als undercoveragent op het eiland gedropt om poolshoogte te nemen. Een spannend avontuur begint.

Uitgestrekt Het eerste wat opvalt als je op het eiland aankomt, zijn de prachtige beelden. Het eiland is groot, uitgestrekt en biedt veel bijzondere locaties. De vrijheid is dan ook overdonderend. Je kunt lekker op eigen houtje het eiland ontdekken en op zoek gaan naar wapens, waardevolle spullen of materialen om hulpmiddelen van te maken. Alleen al hiermee kun je je uren vermaken. Doorzoek verlaten gebouwen, auto's en spullen van slachtoffers. Pas alleen wel op voor de overal rondzwervende zombies.

Spannend Maar er is natuurlijk meer te beleven op het eiland. De overgebleven bewoners kunnen wel wat hulp gebruiken. Overal vind je mensen die wat van je vragen. Help hen en je wordt beloond met geld of bijvoorbeeld een wapen. De missies zijn spannend en brengen je vaak naar bijzonder enge delen van het eiland. Je zou zo bijna vergeten dat Dying Light ook nog een hoofdverhaal heeft, hier krijg je toch wel de engste en leukste missies voorgeschoteld. Zo moet je bijvoorbeeld bommen plaatsen in een flat vol zombies.

Botten breken Je kunt je gelukkig goed verdedigen. Je vindt namelijk overal wapens. Breek botten met een honkbalknuppel, blaas zombies aan flarden met bommen of verwijder ledematen met een zwaard. Er zijn zo tientallen verschillende wapens te vinden. Dit houdt de actie leuk en afwisselend.

Freerunning De hoofdpersoon van Dying Light doet aan 'freerunning'. Dat betekent dat je snel kunt rennen en ondertussen gemakkelijk over (of op) obstakels springt. Dit werkt heerlijk en geeft je de vrijheid alle plekken van de game te ontdekken. Een perfecte toevoeging.

Urenlang geboeid Dying Light is een heerlijke game geworden die je door de vrijheid en beklemmende sfeer uren en uren weet te boeien. Er is steeds wel weer wat te ontdekken en online kun je ook nog eens 3 vrienden uitnodigen. Topvermaak!

Dying Light. Platforms: PlayStation 4, Xbox One, PC. Prijs: 59,99 euro.