Nieuws Actueel

Dylan (22) en neef Martijn (31) uit Geesteren beginnen samen 'Kottink Personeelsdiensten'

Van onze redactie 17 augustus 2015

Kottink personeelsdiensten Emiel Muijderman

In hetzelfde pand op het bedrijventerrein is ook Lammerink contructiewerken gevestigd. Martijn Lammerink heeft met dat bedrijf waar zeven personen werken, al twaalf jaar praktijkervaring opgedaan. "Dylan is meer de man van de theorie", lacht Lammerink. Het is een verwijzing naar de opleiding 'small business' (hoger beroeps onderwijs) aan de Saxion Hogeschool die Dylan recent heeft afgerond. Toch heeft ook Dylan praktijkervaring: hij maakte al kort carrière als planner bij ERMA Sport in Almelo, marktleider op gebied van veldsportinrichtingen en speedsoccer velden. Bij ERMA werkt inmiddels iemand van Kottink Personeelsdiensten op uitzendbasis. En hij is niet de enige, want het uitzendbureau heeft al meer mensen 'weggezet' in de bouw.

Prettig aan het werk Het kantoor is tijdens de bouwvakvakantie nagenoeg volledig ingericht. Eén detail ontbreekt echter nog, maar de voetbalfans beloven dat op korte termijn een ingelijst shirt van hun favoriete club Heracles Almelo een wand gaat sieren. "We willen dat dit ook een plek wordt, waar onze mensen na hun werkweek bij elkaar kunnen komen", vertelt Kottink. "En met onze mensen bedoel ik de werknemers die via ons aan het werk gaan. Mensen moeten het prettig vinden aan het werk te gaan via ons uitzendbureau."

Verschillend Lammerink heeft zijn constructiebedrijf stap voor stap uitgebouwd. En hij heeft daarbij steeds geïnvesteerd: eerst gereedschap gekocht, later een bestelbus en machines. De weg der geleidelijkheid zou Kottink Personeelsdiensten ook goed passen. "We willen er echt voor gaan. We zijn voor onze klanten bij wijze van spreken dag én nacht bereikbaar. Dat bereik je niet met een van 9 tot 5 mentaliteit", aldus Lammerink. Dat de twee familie zijn, is geen probleem. "Wij zijn wel twee totaal verschillende figuren wat karakter betreft", lacht Lammerink. Neef Kottink knikt: "Maar we vullen elkaar juist aan. We komen er met z'n tweeën altijd wel uit."info@kottinkpersoneelsdiensten.nl

Foto: Emiel Muijderman