Nieuws Actueel

'Dynamiek in Wie is de mol? door rare deals'

Van onze redactie 17 november 2014

''Dit jaar is het weer anders dan de 3 voorgaande keren. Het is een andere reis: divers, afwisselend, we komen telkens in nieuwe werelden", blikt Art Rooijakkers terug op de reis die begint in Sri Lanka. Art mag het in zijn ogen monumentale programma voor de 4de keer presenteren.

Kandidaten De kandidaten van het nieuwe seizoen zijn NOS-presentator Rik van de Westelaken, actrice en zangeres Marlijn Weerdenburg, SBS-presentator Viktor Brand, Willem Wever-presentatrice Evelien Bosch, cabaretier Pieter Derks, musicalster Carolina Dijkhuizen, presentator en acteur Chris Zegers, presentator Ajouad El Miloudi, cabaretière en actrice Martine Sandifort en tot slot schrijfster Margriet van der Linden.

Art wil wel alvast een tipje van de sluier oplichten over de manier waarop de kandidaten het spel speelden. "Dit wordt het seizoen van de bondgenootschappen. Normaal is Wie is de mol? een spel dat je in je eentje speelt. Dit jaar werd er heel veel zij aan zij gestreden, in tweetallen, met alle gevolgen van dien."

Vreemde moves ''Het is ook het seizoen van rare deals en vreemde moves. We hebben regelmatig als makers verbaasd toegekeken hoe het spel dit jaar gespeeld wordt", vertelt Art. Zonder al te veel te verklappen, zegt Rooijakkers dat er daarom in het nieuwe seizoen een hele nieuwe en verrassende dynamiek zit. Niet in de laatste plaats is dat te danken aan de mol onder de kandidaten. Die saboteur is volgens Art aanvallend. "Sterker nog, die zet vanaf de 1ste seconde het spel op scherp. Die bepaalt meteen."

De uitzendingen beginnen op 1 januari op NPO1, om 20.30 uur. Voor wie daar niet op kan wachten verschijnt dinsdag het Molboekje 2015 met daarin onder meer interviews met oud-kandidaten en kandidaten van dit jaar. Op 16 december is al de special Niets is wat het lijkt te zien op NPO3, een lekkermakertje volgens Art. Rond kerst verschijnt een vernieuwde Wie is de mol?-app.

Talkshow En dan is er ook weer de online talkshow Moltalk, met nabeschouwingen op de uitgezonden afleveringen. Art houdt nog even geheim wie Arjen Lubach opvolgt als presentator van Moltalk.