Nieuws Actueel

Eén op drie lange ritten over Duits spoor valt alsnog uit

Ongeveer een op de drie langeafstandsritten over het Duitse spoor valt maandag toch uit, ondanks het afblazen van de landelijke staking door spoorwegmedewerkers. Doordat vakbonden de tweedaagse werkonderbreking pas vlak van tevoren annuleerden, was het volgens spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn moeilijk om weer een volwaardige dienstregeling op te zetten.

ANP 14 mei 2023

ANP140523092 1

Ook zondagavond vallen enkele treinen voor lange afstanden uit. Reizigers moeten ook bij regionale spoorlijnen rekening houden met uitval. Zo gaan stakingen bij enkele regionale vervoerders in deelstaat Beieren bijvoorbeeld nog door.

Deutsche Bahn en spoorvakbond EVG bereikten zaterdag een akkoord over het afblazen van de staking, nadat het vervoersbedrijf eerder een rechtszaak had aangespannen om de acties tegen te houden. De ruziënde partijen spraken af om weer verder te onderhandelen, waarmee volgens de vakbond "het cao-conflict nog lang niet beëindigd is."

Eerder meldde de NS dat slaaptreinen die door Duitsland naar Zwitserland en Oostenrijk rijden zondagavond uitvallen. De ICE van en naar Frankfurt en de IC van en naar Berlijn rijden wel volgens de normale dienstregeling. Bij regiovervoerder Arriva rijden de treinen tussen Heerlen en Aken niet. Goederentreinen kunnen pas vanaf maandagavond 18.00 uur normaal rijden, meldde DB Cargo Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws