Nieuws E-commerce

Ondernemer Ahayan springt met MKBShop in het gat webwinkels zakelijke orders

Een digitale groothandel toegespitst op een allround aanbod in zakelijke producten voor ondernemend Nederland. Zo kun je MKBShop het beste omschrijven. Van ergonomische bureaustoel tot luxe verpakkingsdoos: de site biedt alle essentiële kantoorartikelen met de service en het gemak van B2B.

Van onze redactie 29 april 2021

Mkbshop magazijn webshop

Foto: MKBShop.

Initiatiefnemer Ilias Ahayan, tevens oprichter van koopjedeal.nl, signaleerde aan het begin van de coronacrisis een trend in koopgedrag: een astronomische toename van zakelijke bestellingen bij consumentenwebshops. Een observatie die onderschreven wordt door de B2B E-commerce Markt Monitor 2020: maar liefst 80 procent van de zakelijke bestellers uit het onderzoek kocht bij een webwinkel.

Opvallend, omdat het gros van deze omgevingen zijn ingericht voor consumenten en niet voor zakelijke orders. MKBshop speelt daarop in door een centraal alternatief te bieden dat beter aansluit op hun verlangens. Voordelen uiten zich in de vorm van betere prijzen, slimme filteropties, een soepele gebruikservaring, facturen op naam, abonnementsservice en een eigen accountmanager.

Lees ook: Fred Rutgers: wat winkeliers nu leren van en over webshops

10 miljoen euro omzet als streven in 2021

De winkel staat live met in totaal 35.000 producten binnen 435 categorieën en verwacht aan het einde van het jaar op 120.000 artikelen te zitten. Voor 2021 mikt het bedrijf op een omzet van 10 miljoen euro en een verdubbeling daarvan in het daaropvolgende jaar. De investeerders achter MKBshop zijn Bryan van Dijk en Rutger Gilles, tevens eigenaren van Mascot Online. Samen met mede-investeerders Rogier van der Vat en Fabio Magnani, eigenaren van Nedac Sorbo Mascot, zijn zij goed voor een gezamenlijke omzet van circa 300 miljoen euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws