Nieuws E-commerce

Tachtig lokale winkels uit Breda tuigen één webshop op: City Webshop Breda

Lokale biertjes, chocolade, kinderkleding, speelgoed, kaarsen; het assortiment van City Webshop Breda is bijna net zo breed als dat van een warenhuis. Grote verschil is dat er niet één ondernemer uit de stad mee bediend wordt, maar wel tachtig. ,,Voor kleine winkeliers zijn wij een uitkomst.”

Susanne den Boer (AD) 25 november 2021

City Webshop Breda lokaal winkels retail Breda bezorgen webwinkel webshop e commerce

Juul Hoekstra (l) en Merel van Gijzel-Mens zijn de gezichten achter City Webshop Breda. Ze runnen de webshop voor tachtig kleine, lokale winkeliers en regelen de bezorging van alle producten. Foto: Pix4Profs-Ron Magielse

Ze zijn allebei dol op Breda, Merel van Gijzel-Mens en Juul Hoekstra. Vooral de authentieke winkels die met name in de uitloopstraten van het centrum zitten, in de stadswijken en in de dorpen, maakt Breda in hun ogen zo leuk. ,,Die unieke winkels geven de stad een eigen karakter.”

Om juist de kleine winkeliers in coronatijd te helpen, ontstond vorig jaar het idee een gezamenlijke webshop op te zetten. ,,Ik ben gaan polsen of er animo voor was. Gewoon binnenlopen met de vraag: wil je meedoen?", vertelt Van Gijzel tegen BN DeStem. ,,Terwijl ik winkeliers benaderde, was Juul druk met het bouwen van de website.”

Lees ook: Waarom broers Chris (26) en Tim (28) succesvol ondernemer zijn met houten skylines

Weinig financiële ruimte bij kleine winkeliers voor ontwikkeling webshop

Vorig jaar december ging City Webshop Breda online met producten van vijftig lokale ondernemers. Hoekstra: ,,De timing was perfect, ruim een week later moesten de winkels dicht vanwege een lockdown. Via onze site konden onze winkeliers toch blijven verkopen. Dat was in de aanloop naar de feestdagen hartstikke fijn natuurlijk.”

Veel kleine winkeliers hebben niet de tijd en de financiële ruimte om een eigen webshop te ontwikkelen en bij te houden, legt Hoekstra uit. ,,Als je alleen of met een paar medewerkers vijf of zes dagen in de week een winkel moet runnen, is het lastig daarnaast ook een webshop bij te houden. Dat vergt behoorlijk wat extra tijd en energie inclusief het inpakken en verzenden.”

City Webshop Breda regelt ook bezorging per e-bakfiets

Naast de online verkoop, regelt City Webshop Breda ook de bezorging. Van Gijzel: ,,We hebben twee elektrische fietsen waarmee we producten ophalen bij de winkeliers, om ze nog dezelfde dag bij de koper af te leveren. Het moet wel om kopers binnen de gemeente Breda gaan, daarbuiten sturen we de producten op.”

Inmiddels bestaat de webshop bijna een jaar en is het aantal deelnemende winkeliers gestegen naar tachtig. ,,Het aanbod heeft wat geschommeld in de loop van het jaar, helaas ook doordat een aantal kleine winkels het toch niet hebben gered in coronatijd”, zegt Hoekstra. Van Gijzel: ,,We zien gelukkig dat onze site veel winkeliers echt een steun in de rug is. Dat is waarvoor we dit doen.”

"Als je alleen of met een paar medewerkers een winkel moet runnen, is het lastig daarnaast ook een webshop bij te houden"

Juul Hoekstra

Inmiddels wordt er op het kantoortje aan de Chassésingel druk gewerkt aan kerstpakketten. Van Gijzel: ,,Al voor de zomer ben ik langs Bredase bedrijven gegaan. Een aantal was direct enthousiast. Met onze pakketten helpen ze andere ondernemers in hun stad. En met onze ruime variatie aan producten, is er voor ieder wat te kiezen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws