Kennis E-commerce

Webshop ideeën: 15 manieren om jouw webwinkel te beginnen

Wat zijn de beste webshop ideeën om mee aan de slag te gaan? Je wilt jouw eigen webwinkel beginnen, maar waarin? Daarvoor helpen we je graag inspiratie op te doen.

Van onze redactie 8 juni 2022

Webshop idee

Afbeelding; Shutterstock.

De beste ideeën voor een webshop hoeven je namelijk niet zomaar te beginnen te schieten. Wij hebben alvast onderzoek gedaan naar de goede ideeën. Dus jij hoeft alleen maar te bepalen welke producten je in jouw webshop zou willen verkopen.

15 ideeën om jouw webshop te starten

De grote webshops zoals Bol.com en Amazon zal je misschien niet zomaar verslaan. Hun enorme assortiment zorgt ervoor dat klanten er alles kunnen bestellen, vaak voor een scherpe prijs. Dat wil zeggen, ze kunnen er alles bestellen wat gangbaar is.

Met de webshop ideeën waarin jij kunt starten zoek je het in de specifieke producten. Je kiest een niche, waarin je alle mogelijkheden die er zijn beschikbaar maakt. Dat kun je bijvoorbeeld doen voor:

 1. Auto-onderdelen

 2. Beamers

 3. Beha’s

 4. Boormachines

 5. Bureaustoelen

 6. Digitale kunst

 7. Keukendoeken

 8. Kniptangen

 9. Kleurrijke LED-verlichting

 10. Pennen en potloden

 11. Schoenen

 12. Speelgoed

 13. Tablets

 14. Decoratieve vazen

 15. Waterflessen

1. Auto-onderdelen

Een auto bevat tot wel 5.000 onderdelen. Dat betekent dat er van alles op en aan zit wat kapot kan gaan. Of wat iemand wil vervangen, gewoon omdat het er mooier uitziet of beter werkt. En wist je dat veel mensen graag dingen toevoegen aan hun auto, om erín te plaatsen?

Met een webshop in auto-onderdelen zorg je ervoor dat klanten alles kunnen bestellen dat ze nodig hebben voor hun Volkswagen, Peugeot of Skoda. En specialiseer jij je in bijvoorbeeld BMW, Audi of Mercedes? Dan zorg je er bovendien voor dat je een loyale groep klanten aan je bindt.

2. Beamers

Zowel bedrijven als steeds meer particulieren gebruiken beamers om naar films en video’s te kijken. Dus ga je voor de bedrijfs-beamers in de hoogste kwaliteit? Of juist voor de romantische modellen in een knusse huiskamer of slaapkamer? Verdiep je in beamers en kies een richting, om je daarin helemaal te specialiseren. Het is een van de webshop ideeën waarvan je de komende jaren kunt verwachten dat de vraag ernaar zal toenemen.

3. Beha’s

Met beha’s werkt het eigenlijk net andersom. Die dragen vrouwen al jaren, maar de manier waarop verandert langzaamaan. Het wordt meer vrouwen duidelijk dat de BH vooral goed moet zitten. En dus precies de juiste maten moet hebben. Door verder te denken dan alleen de cupmaat kun je vrouwen er uitstekend mee op maat van dienst zijn. Dat biedt kansen voor de webshop waarvoor je zoekt naar goede ideeën.

4. Boormachines

En ondanks dat ook vrouwen er natuurlijk mee aan de slag mogen richt je je met boormachines andersom juist op de mannen. Die ervan houden om te klussen. Of die de machine graag cadeau krijgen voor hun verjaardag en voor vaderdag.

Dus begrijp je dat het vrouwen of kinderen zijn die de boormachines in jouw webshop kopen? Leg ze precies uit wat ze willen weten om een goede keuze te maken. Dan bied je heel veel meerwaarde en maak je het veel aantrekkelijker om specifiek bij jou te bestellen.

5. Bureaustoelen

Een goede bureaustoel is op kantoor altijd al onmisbaar. Steeds meer mensen werken thuis, dus de kans is groot dat daar ook een bureau staat. Met een goede stoel wordt de werkplek compleet. Bied ze online aan door daar jouw webshop in te starten.

Tip: wil je voorkomen dat jouw huiskamer of opslagruimte vol komt te staan met de stoelen? Kies voor dropshipping. De leverancier kan dan meteen de verzending regelen.

6. Decoratieve vazen

Mooie decoratieve vazen behoren tot de beste ideeën om een eigen webshop te starten. Ze zijn mooi om te zien, laten zich niet makkelijk vergelijken en passen in haast ieder interieur. Verzamel bijzondere modellen en help klanten inspiratie op te doen als ze hun woonkamer willen inrichten.

7. Digitale kunst

De digitale kunst behoort tot de ideeën voor een webshop waar je misschien niet meteen aan zou denken. Je kunt een webwinkel beginnen in iets fysieks, of in de kunst van de toekomst. Digitaal kost het je bovendien geen opslagruimte, dus ga je heel makkelijk van start.

8. Keukendoeken

Keukendoeken zijn aan de andere kant lekker analoog. Dat betekent dat je de producten op voorraad kunt houden en daar prachtige foto’s van kunt maken. Wil je een webshop beginnen en zoek je ideeën? Dit is een typische niche waarin je nog niet zoveel concurrentie hebt.

9. Kniptangen

Dat geldt ook voor kniptangen, die natuurlijk vooral functioneel moeten zijn. Laat zien wat er allemaal beschikbaar is. En leg uit waar jouw klanten een goede keuze mee maken.

10. Kleurrijke LED-verlichting

Of gebruik kleurrijke LED-verlichting als ideeën om een webshop te beginnen. Juist in de diverse kleuren is het een fantastische keuze, waar steeds meer mensen naar op zoek zijn.

11. Pennen en potloden

Pennen en potloden komen altijd goed van pas, en zijn bovendien goed geschikt als relatiegeschenk. Het is een van de online webshop ideeën waarmee je alle kanten op kunt.

12. Schoenen

Wil je een webshop starten en zoek je ideeën die het altijd goed doen? Schoenen zijn al sinds jaar en dag heel belangrijk voor iedere outfit. Specialiseer je in een bepaalde modellen, merken of stijlen.

13. Speelgoed

Richt je met het speelgoed op jonge ouders en je kiest misschien wel de meest lucratieve doelgroep. Bovendien is het natuurlijk heel goed geschikt als cadeau voor iemand anders.

14. Tablets

Je kunt de product ideeën voor jouw webshop bovendien heel digitaal kiezen, bijvoorbeeld met tablets. Zorg dat je de nieuwste modellen beschikbaar hebt. Of richt je specifiek op ouderen en andere kleine(re) doelgroepen.

15. Waterflessen

En zorg er ten slotte bijvoorbeeld voor dat meer mensen voldoende drinken. Gebruik waterflessen als webshop ideeën. Als je ze laat bedrukken is het bovendien een heel persoonlijk cadeau.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws