Nieuws Actueel

'E-mountainbikes zijn niet aan te slepen'

Van onze redactie 6 maart 2015

Image 4796124

Dat liet fietsenfabrikant Accell vrijdag weten in een toelichting op de cijfers over 2014.

Nieuwe tak Volgens Accell-topman René Takens gaat het om een hele nieuwe tak in de fietsenwereld. "Eerst dachten we: wat moeten we daarmee? Toen vond iedereen het maar raar. Maar er kwam heel veel aandacht voor van bijvoorbeeld vaktijdschriften en tentoonstellingen en nu is de vraag zo groot dat we er amper aan kunnen voldoen.''

De e-mountainbike werd ontwikkeld in Duitsland en bestaat pas een jaar of 3. Accell verkoopt de fietsen via zijn dochtermerken Ghost en Haibike. "De e-mountainbike geeft een rijder veel meer mogelijkheden en zo veel meer extra plezier. Hij spreekt mensen echt aan. Inmiddels worden er al races mee georganiseerd'', zei Takens.

Intelligente fiets De e-mountainbikes zijn niet goedkoop met prijzen van meer dan 2500 euro. Accell verwacht dat de concurrentie op dit vlak zal toenemen omdat steeds meer fietsfabrikanten willen inhaken op het succes van de e-mountainbikes. "Daarom proberen we voor te blijven op rivalen met nieuwe producten'', aldus de topman.

Accell liet verder weten samen met TNO te werken aan een intelligente fiets. Die zullen onder meer worden voorzien van camera's die via het trillen van bijvoorbeeld het handvat, het zadel of het stuur mensen waarschuwen voor naderend gevaar zoals een auto. Het bedrijf verwacht binnen 2 tot 3 jaar met de eerste intelligente fiets naar buiten te komen.