Nieuws Actueel

EASYBLOC: Blokken als uithangbord voor techniek

Bram de Vrind 3 juni 2014

De vijftien technische blokken van Easybloc moeten kinderen over de streep trekken om met techniek in de weer te gaan. Deze startup van studenten Technische Bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool viel deze week in de prijzen: ze mogen zichzelf op Studentonderneming van het Jaar noemen in de categorie innovatie en creatie. "Onze blokken zijn misschien niet zo salonfähig als een iPad, maar daarom niet minder leuk voor kinderen", zegt directeur Christiaan Voogt tegen DeOndernemer.nl.

Finale Jong Ondernemen 2014:

'Als je net uit Hotel Mama komt' Met niets gewonnen

Pitch je product in 30 seconden! "Easybloc is een lesmethode in het basisonderwijs met vijftien blokken vol techniek die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld een lampje mee laten branden of toeter laten brommen. Het is de bedoeling om kinderen zo op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met techniek. Het onderwijs kampt tegenwoordig met een gebrek aan interesse voor techniek en daar moet ons product een oplossing voor bieden."

Wat is daar zo vernieuwend aan?"Easybloc is zowel laagdrempelig voor kinderen als onderwijzers. Kinderen kunnen er direct mee aan de slag en de leraren hebben geen extra scholing nodig om er les mee te geven. Het enige wat de onderwijzers nodig hebben is een handleiding en verschillende leskaarten. Goed, onze blokken zijn misschien niet zo salonfähig als een iPad of computer, maar onze ervaring leert dat ze daarom niet minder leuk zijn voor kinderen. Kinderen wilden ze ook mee naar huis nemen."

Routekaart. Hoe gaan jullie dit product een succes maken? "We zijn begonnen met de productie van een kleine batch van 50 stuks. Die zijn nu bijna allemaal uitverkocht en daarmee draaien we break-even. We gaan nu peilen of er interesse is om de Easybloc op grote schaal in af te nemen. Daarvoor gaan we in overleg met overkoepelende organisaties die techniek in het onderwijs promoten. We willen het dus top-down aan de man brengen."