Nieuws Actueel

EasyJet groeit én waarschuwt

Rik Nizet 23 januari 2014

EasyJet heeft de omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien stijgen. De luchtvaartmaatschappij profiteerde onder meer van de introductie van gereserveerde zitplaatsen en nieuwe vluchten, zo werd donderdag bekendgemaakt. EasyJet waarschuwde wel voor een iets groter verlies in de eerste helft van het boekjaar 2013/2014.

De omzet over de 3 laatste maanden van 2013 steeg met 7,7 procent tot 897 miljoen pond, zo'n 1,1 miljard euro. EasyJet voorspelde dat er in de eerste 6 maanden van het boekjaar sprake zal zijn van een brutoverlies van 70 tot 90 miljoen pond. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 61 miljoen pond. Dat komt onder meer doordat ook de omzet in het tweede kwartaal lager zal liggen dan in het jaar daarvoor doordat Pasen dit jaar in april valt, in plaats van in maart zoals vorig jaar.

ZakenreizigersEasyJet spande zich de afgelopen tijd in om meer vermogende vakantiegangers en zakenreizigers aan te trekken met flexibelere tickets en privileges bij het inchecken. Daarnaast introduceerde de luchtvaartmaatschappij verscheidene nieuwe routes, onder meer op Moskou. Het aantal passagiers nam in het eerste kwartaal met 4,2 procent toe tot 14,3 miljoen.