Nieuws Actueel

Ecare opent nieuwe locatie in Hengelo

Van onze redactie 20 februari 2015

Als openingshandeling knipte de burgervader het snoer van een oude telefoon door, waardoor de gegevens van Ecare symbolisch in de cloud werden geplaatst. Tijdens de openingsspeech roemde de burgemeester de groei van de Ecare bedrijven. Zowel de zorg als IT zijn groeisectoren.

Azië

Na de officiële opening heeft directeur Edwin Oude Middendorp van Ecare Holding de recente ontwikkelingen de revue laten passeren. De meest opmerkelijke ontwikkeling is de internationale expansie van Ecare naar Azië. Onder andere Japan en China zijn landen waar de komende tijd in samenwerking met lokale partners, Ecare software wordt ontwikkeld en ingezet.

In Japan zullen eind 2015 rond 50.000 verpleegkundigen gaan werken met software van Ecare. De buitenlandse ontwikkelingen worden ondergebracht in Ecare Internationaal dat ook in Hengelo gevestigd zal worden. De komende tijd zal Ecare in Hengelo doorgroeien van 7 naar 20 medewerkers medio eind 2015.

Subsidie

Ecare maakte deze week tevens bekend dat het een subsidie van 280.000 euro heeft ontvangen van de provincie Overijssel. Met de bijdrage moet Myshopeye, een platform waarin zorgprofessionals medische hulpmiddelen en online diensten kunnen Vinden, Vergelijken en Verkrijgen, verder worden ontwikkeld. De subsidie zal uiterlijk in 2017 moeten leiden tot de oprichting van twee nieuwe ondernemingen waarmee. Dit moet tien werkplekken opleveren.

Foto: Edwin Oude Middendorp (links) proost met burgemeester Sander Schelberg (rechts) en Paul Kleinmeulman op de opening van de Hengelose vestiging.