Nieuws Actueel

Echtpaar Smidt draagt exploitatie 'De Sociëteit'over aan Bernard Luttikhuis

Van onze redactie 5 juni 2015

Image 4977511

Het was de buurman die hen erop wees. Precies 21 jaar (van 1984 tot 2005) zaten Anne en Henk Smidt op restaurant Boerskotten. Eenzelfde periode (1994 tot 2015) waren ze exploitant van het J.W. Racerhuis oftewel ‘De Sociëteit’ aan de Marktstraat.

HorecalevenEn circa elf jaar (1994 tot 2005) zwaaide het echtpaar de scepter in beide etablissementen. Aan het zware horecaleven komt deze maand een eind. Per 1 juli dragen zij de exploitatie over aan Bernard Luttikhuis. Inderdaad, van het voormalige ‘Hof van Gastvrijheid’ aan de Hengelosestraat waar nu restaurant Pan is gevestigd.

ConcertenDe monumentale sociëteit aan de Marktstraat biedt onderdak aan een bont gezelschap. Lokale serviceclubs (o.a. Kiwani’s, Boca’s en Ladies Circle) en Vereeniging De Groote Sociëteit, maar ook een beleggingsclubje en Den Volmaeckten Cloot. Een vereniging die na 45 jaar moest worden opgeheven. Een kegelbaan en de bijzondere concerten van Cobblestone maken het plaatje compleet. Smidt: „We hebben hier altijd met veel plezier gewerkt. maar de accu raakt op. Het wordt tijd dat een jongere garde opstaat.”

Opvolger Voor het vinden van een geschikte opvolger hoefden geen advertenties te worden geplaatst. Bernard Luttikhuis (31) meldde zich bij de familie Smidt. Met ‘De Sociëteit’ denkt hij een perfecte locatie te hebben gevonden voor het ‘leukere feestjeswerk’: „Ik ben niet van plan om er een dagzaak van te maken. We gaan op dezelfde voet; de oude traditie wordt in stand gehouden.