Nieuws Actueel

'Economisch delict' in Aalten: supermarkten mogen niet elke zondag open

Van onze redactie 5 maart 2015

Boodschappenkar jumbo anp

Ook moeten ze vooraf melden op welke dagen dat is. De winkels zijn nu elke zondag open, aanvragen gebeurt ook niet.

'Economisch delict'Volgens wethouder Ted Kok is er in al die gevallen sprake van een economisch delict. Voor elke overtreding kunnen boetes worden uitgedeeld, maar zover wil de wethouder niet gaan. "In dat stadium willen we niet terechtkomen, we hebben daar wel op gewezen." Kok vindt de huidige regeling moeilijk te controleren.

'Niet werkbaar'Wilfried Arentz van de Jumbo in Dinxperlo erkent dat de supers op zondag zijn geopend, de huidige openstelling is niet werkbaar. "Om en om op zondag werkt niet. Daarom gaan we tot de zomer nu elke zondag open. En als de regeling dan niet anders is, gaan we op zondag dicht. Dan gaan de klanten uit Aalten naar Winterswijk, naar Ulft of Lichtenvoorde, want daar zijn de supermarkten wel elke zondag open." Volgens de supermarkten beantwoordt de openstelling op zondag aan een brede behoefte.

OpenstellingDe zondagopenstelling komt in de raadsvergadering van dinsdag 17 maart nog aan de orde. Progressieve partij, VVD en PvdA proberen in een motie de openstelling voor de supermarkten, woninginrichters en tuincentra te verruimen naar 52 zondagen.