Nieuws Actueel

Een begrip in China, een flagship store in Den Haag

Caroline Spilt 27 augustus 2015

Tong Ren Tang, een wereldwijd bekend merk in traditioneel Chinese geneesmiddelen, vestigt zijn Europese kantoor in Den Haag. Later dit jaar opent het aan de beurs van Hongkong genoteerde bedrijf hier ook een flagship store. Hier kunnen consumenten terecht voor behandelingen, zoals acupunctuur en massages, en medicijnen op basis van natuurlijke kruiden vanuit de 2000 jaar oude traditionele Chinese geneeskunde.

Vanuit Den Haag gaat Tong Ren Tang de groeiende Europese activiteiten van de onderneming aansturen. De keuze voor Den Haag heeft onder meer te maken met het internationale karakter van de stad. "Den Haag kent een grote Chinese gemeenschap voor wie Tong Ren Tang een zeer gerenommeerd merk is. Mede door de Chinese gemeenschap is er ook bekendheid onder het Haagse publiek met traditioneel Chinese geneeskunde en de werking van geneeskruiden en behandelingen'', zegt topman Ding Yongling.

Keizerlijk hofTong Ren Tang is een begrip in China en neemt een vooraanstaande positie in als productie- en retailonderneming, met ruim 3000 vestigingen van traditioneel Chinese apotheken. De historie van Tong Ren Tang gaat bijna 350 jaar terug. In 1668 richtte Yue Xianyang, arts aan het keizerlijke hof, de onderneming op in Peking.