Nieuws Actueel

Een dagje manager zijn van Achterhoeks bedrijf tijdens ‘CEO for a day’

Van onze redactie 3 juni 2015

Vrouwen in de top thinkstock

Zo’n 20 tot 30 jongeren tussen de 16 en 26 jaar oud uit de Achterhoek, kunnen namelijk van dichtbij meemaken voor welke keuzes een manager of directeur komt te staan. Het project ‘CEO for a day’ wil zo jongeren de kans bieden om een kijkje in de keuken van grote bedrijven te nemen.

Achterhoek„Jongeren gaan voor hun studie vaak elders wonen”, legt projectleider Jeroen Salemink (23) uit. „Maar als ze gaan afstuderen en zich oriënteren op een baan, dan moet het blikveld ook op de Achterhoek liggen. Dat willen we hiermee bereiken.”

OverheidEen van de deelnemers is burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum. Een ‘paradepaardje’ onder de deelnemers, zegt Salemink. „Onder jongeren heeft de overheid soms een stoffig imago. Hij is een bestuurder die dat imago wegneemt en laat zien wat aantrekkelijk is aan werken bij de overheid.”

Studerende jongeren die het interessant lijkt om eens op de directeursstoel te zitten, kunnen zich bij Salemink aanmelden: jeroen@desa-concepts.nl. Ook hoopt Salemink, projectleider, dat zich nog meerdere bedrijven aanmelden. Het is volgens hem een uitgelezen kans voor bedrijven om de banden te versterken met potentiële nieuwe krachten.

Foto: Thinkstock