Nieuws Actueel

Een draadloze kerst met Aura

Van onze redactie 19 december 2014

Wat is het precies?Aura is een set draadloze kerstverlichting. Het is een Kickstarterproject dat inmiddels ruim over het beoogde inlegbedrag zit. De verlichting, in de vorm van kerstballen, wordt van stroom voorzien door een zogeheten Power Ring die je onder je boom plaatst en is draadloos. De bediening loopt via de smartphone.

Wat maakt het bijzonder? Aura is de eerste kerstverlichting die via een app te bedienen is. De makers beweren bovendien dat deze minder energie kost dan reguliere verlichting en een stuk langer mee zou gaan.

Zijn er nadelen? Het goedkoopste pakket met verlichting kost 65 dollar (53 euro). Daarvoor heb je de Power Ring en twaalf kerstballen. Een stuk duurder dan reguliere kerstverlichting en voor een wat grotere boom heb je al gauw meer nodig.Vind ik leuk? Aura past goed in de lijst met domotica (slimme elektronische snufjes voor in huis) die momenteel de markt bestormen. Hij is momenteel nog wat aan de prijs, maar zodra hij wat betaalbaarder wordt is het zeker een alternatief voor reguliere verlichting. Want: geen gedoe meer met snoeren die in de knoop zitten, maar gewoon een paar verlichte kerstballen in de boom en klaar. Vrolijk kerstfeest!