Nieuws Actueel

Een gekkenhuis op het werk

Lotte Grimberg 27 augustus 2014

Overwerken, eindeloze to-do lijstjes en je pauzes overslaan om je werk gedaan te krijgen. Ruim 58% van de werkende Nederlanders wordt hier helemaal gek van! De vaak grote verantwoordelijkheid en hoge prestatiedruk maken het vaak een gekkenhuis op het werk. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1100 Nederlanders in opdracht van Tiger Balm.

Grote rode kruisEenmaal thuis van werk is 43% volledig uitgeput en moet dan ook herstellen van het werk. Het liefst zet de werkende Nederlander wat vaker een grote rode kruis door zijn of haar agenda. Even tijd voor helemaal niets blijft er dan over. Iets waar 1 op de 3 Nederlanders erg blij mee zou zijn.

Door de grote stress kan 20% van de Nederlanders zich niet meer ontspannen. Dit vooral omdat het werk hedendaags meegaat naar huis. Niet alleen de avonden, maar ook de weekenden worden bij 46% van de werkenden gevuld met werk.

Niet alleen werkdruk kan voor enorme stress zorgen, ook andere factoren spelen een rol in het creeëren van een gekkenhuis op het werk.

Top tien van grootste stressfactoren1. Eigen gezondheid2. Financiële problemen3. Zorgen om de kinderen4. Hoge verwachtingen van zichzelf5. Ziekte of overlijden van naasten6. Hoge werkdruk7. Baan met zware verantwoordelijkheid8. Onrustige werksituatie 9. Relatieproblemen10. Werkloos raken