Nieuws Actueel

Een half miljoen voor podiumkunsten

Van onze redactie 29 december 2015

Publiek 1

De provincie Flevoland geeft in 2016 ruim 500.000 euro aan subsidies voor podiumkunsten. De pot wordt verdeeld over vijftien culturele instellingen voor de organisatie van professionele podiumkunstfestivals, concerten of voorstellingen, schrijft het AD. De provincie heeft daarbij advies gekregen van de Adviescommissie Podiumkunsten Flevoland.Festival OordEén van de evenementen die in 2016 buiten de boot vallen, is Festival Oord in Emmeloord. Oord, altijd in juli in park West, mist daardoor 19.000 euro. "Jammer, maar niet onoverkomelijk", reageert Melanie Hofstede van Oord. "We gaan het daarom op een andere manier doen. We zoeken andere samenwerkingspartners en we gaan andere fondsen aanschrijven en kijken of we daar subsidie kunnen krijgen." Oord, dat in 2015 een time out nam om zich te bezinnen op hoe verder te gaan met het populaire festival, kreeg jarenlang subsidie van de provincie. "Maar we gaan in 2016 weer een mooi festival neerzetten'', aldus Hofstede.

MixWie wel subsidie krijgen zijn BonteHond, Vis à Vis, Suburbia, Festival Twee Turven Hoog, Prins te Paard, Apollo Ensemble, Festival Uitgast, Travelling in Baroque, Who's Next, Sunsation, 't Woud, WIJland-festival, Bosbes Festival, Flevo Wereldfestival en het Almere Havenfestival.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten: "Het betreft een interessante mix van uiteenlopende en bijzondere projecten. Van een grootschalig festival op het gebied van wereldmuziek in Almere tot een intieme locatietheatervoorstelling van Prins te Paard op een vissersboot aan de kust van Urk. Ook in 2016 kunnen liefhebbers zich in onze provincie weer vergapen aan al het moois dat hier ten tonele wordt gebracht. Ikzelf heb er veel zin in van al die geweldige cultuuruitingen te gaan genieten.''