Nieuws Actueel

Een halvering van aantal bruine cafés in Denekamp

Van onze redactie 17 augustus 2015

Bjorn Groener Emiel Muijderman

Het was een avond met een dubbel gevoel voor Bjorn Groener, bedrijfsleider van Maddog. "Fantastisch dat zoveel mensen naar de reünie kwamen, maar daarbij komt ook het besef dat het de laatste keer is. Dat het nu echt afgelopen is met uitgaan bij Maddog, want vooralsnog heb ik niet gehoord over plannen om op deze plek opnieuw horeca te vestigen."

ReünieDaarmee verwoordt hij wat veel gasten zich tijdens de reünie afvroegen: hoe kan het dat toegestaan wordt dat het dorp straks nog maar twee in plaats van vier bruine cafés heeft? De gemeente Dinkelland en woningbouwvereniging St. Joseph waren uitgenodigd, maar hebben zich niet kenbaar gemaakt tijdens de reünie. Het pand is jaren geleden verkocht aan St. Joseph en Maddog en 't Wiefke mochten open blijven totdat er een andere bestemming bekend voor was. Over die nieuwe bestemming is weinig bekend en horeca komt vooralsnog niet ter sprake. "Waarschijnlijk omdat een Almelose woningbouwstichting geen binding met Denekamp heeft", is de meeste gehoorde verklaring.

SfeerVoor de bezoekers van het Wiefke is het ook niet echt duidelijk. Tea Koershuis en Sylvia Grunder hebben een trouwe groep gasten opgebouwd. Die sfeer is lastig elders te vinden. "Oplossing is misschien Hutten in Rossum," aldus Tom Kokkeler. "Daar vind je die sfeer nog. Maar ik kan wel stellen: Denekamp snakt naar een nieuw bruin café."

Maddog is overigens nog een keer open, maar dan voor de verkoop van de inboedel. Woensdagavond worden onder meer barkrukken, tafels, geluid en verlichting verkocht, maar ook de bekende Engelse telefooncel. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen via barmaddog@live.nl

Bedrijfsleider Bjorn Groener mocht zaterdagavond honderden mensen verwelkomen tijdens de reünie van Maddog en De Hiel. Foto: Emiel Muijderman