Nieuws Actueel

Een keuken voor je onderneming

Rik Nizet 8 oktober 2014

Als kleine ondernemer besteed je niet zo snel je kantine uit aan een professionele cateraar. Maar ook de werknemers van kleinere bedrijven moeten eten. Om ze een plek te geven om te lunchen kom je dan al snel uit bij keukens voor de consument. Een bedrijfskeuken heeft echter andere vereisten dan een keuken thuis. Waar moet je op letten als je een keuken voor je onderneming koopt?

Kies een stijlHet kiezen van een keuken begint bij het kiezen van een stijl. Je kan er voor gaan om de keuken dezelfde sfeer te geven als de rest van het kantoor. Maar het is misschien ook het overwegen waard om je kantine een heel eigen uitstraling te geven. Zo creëer je een plek waar je werknemers even helemaal los kunnen komen van het werk en ontspannen kunnen lunchen. Welke keukenapparatuur?

De lunch op kantoor bestaat meestal uit een broodmaaltijd. Uitgebreid kokkerellen zal in je kantine niet zo snel gebeuren, een fornuis en een oven kan je achterwegen laten. Een koelkast is uiteraard wel handig. Een eitje gaat er altijd wel in, een eierkoker is dus een goed idee. De meesten lusten ook wel een tosti, plaats daarom ook een contactgrill. Ga tenslotte ook voor een afwasmachine, het is zonde als je werknemers hun kostbare tijd verspillen aan afwassen.

KeukenmeubilairKies voor meubilair dat tegen een stootje kan en makkelijk schoon te maken is. Het wordt immers intensief gebruikt. Houd er ook rekening mee dat een bedrijfskantine vaak een dubbele functie heeft. Neem daarom bijvoorbeeld een keukentafel die ook geschikt om aan te werken of te vergaderen.

Laat je je werknemers zelf hun lunch meenemen of wil jij ze voorzien van eten? In het laatste geval is het slim om een bezorgdienst als Albert in de arm te nemen. Je boodschappen worden dan aan kantoor afgeleverd. Staat gezond eten hoog in je vaandel? Er zijn steeds meer bedrijfjes die zich specialiseren in verantwoorde lunches voor ondernemingen. Zij bezorgen dagelijks verse biologische producten. Hier hangt wel een iets groter prijskaartje aan.