Nieuws Actueel

Een ondernemer die van de lucht leeft

Caroline Spilt 10 juli 2015

Piano around the world negrin dotan groot

De wereld is je achtertuin als je leeft zoals ex-ondernemer Dotan Negrin. In 2010 verliet de New Yorker zijn stad en baan om zijn droom te volgen: de wereld rond met alleen basisbenodigdheden én een piano. Van de VS naar Argentinië en ook Amsterdam heeft 'ie aangedaan, schrijft Mashable.

In 2008 studeerde Negrin af. Hij werkte een tijdje als makelaar en had daarna een eigen online schoenenwinkel. "Ik voelde me gevangen in een routine die me niet uitdaagde. Ik ging iedere dag naar mijn werk, maar wilde eigenlijk iets uitzonderlijks met mijn leven doen", zegt Negrin tegen Mashable.

Piano Around the WorldUiteindelijk besloot hij om zijn hobbies te combineren: muziek en reizen. Hij kocht een busje op eBay en ging. Op zijn website, Instagram en op YouTube deelt hij zijn avonturen onder de naam Piano Around the World.

"Begrijp me niet verkeerd. Dit is geen makkelijk leven. Een piano verhuizen is echt lastig. Ik heb een keer twee vingers gebroken toen hij op mijn hand viel."

IJsbrekerNegrin speelde op openbare plekken over de hele wereld: Mexico, Canada en Europa. "Als ik moet gokken dan denk ik dat ik met meer dan tienduizend mensen contact heb gehad in de afgelopen vijf jaar. Wie had gedacht dat piano spelen zo'n makkelijke ijsbreker zou zijn."

VreemdenNegrin is niet altijd alleen. Soms krijgt hij gezelschap van zijn vriendin en zijn hond. Maar over het algemeen leeft hij van de vriendelijkheid van vreemden en de munten die ze in zijn hoed gooien.

De mensen die Negrin ontmoet zingen soms mee. Het hoogtepunt noemt hij het moment dat een hele groep One Direction-fans hits van de boyband meezong.

In mei was hij in Amsterdam. Een foto en filmpje daarvan vind je hieronder: