Nieuws Actueel

Een plan voor PostNL

Caroline Spilt 9 oktober 2015

PostNL heeft een principeovereenkomst gesloten met de vakbonden over een nieuw sociaal plan, waarin afspraken staan die gelden bij reorganisaties in de komende vijf jaar. Dat maakte de post- en pakketbezorger vrijdag bekend.

"De komende jaren blijven we ons bedrijf aanpassen aan de dalende postvolumes, reorganisaties zijn helaas onvermijdelijk'', zei bestuursvoorzitter Herna Verhagen. "Daarbij blijven wij ons uiterste best doen om medewerkers van werk naar werk te begeleiden, binnen of buiten PostNL.''

TransitievergoedingBoventallige werknemers kunnen meer dan voorheen zelf kiezen wat het beste bij hun situatie past. Daarnaast kunnen medewerkers een hogere transitievergoeding krijgen als zij vroeg in een reorganisatieproces zelf besluiten weg te gaan. Ook komen er extra mogelijkheden voor oudere werknemers om vervroegd met pensioen te gaan.

LedenDe bonden leggen het principeakkoord voor aan hun leden. Naar verwachting is eind november bekend of die ermee instemmen. Zo ja, dan wordt het sociaal plan op 1 januari 2016 van kracht. Het loopt tot en met 31 december 2020.