Nieuws Actueel

"Een schep voor het leven"

Van onze redactie 26 december 2015

Sneeuw beste idee van Nederland sleeen

Sneeuw. En dan het liefst meteen een dik pak. "Een echte winter. Die zou ons lekker op weg kunnen helpen", zeggen Velpenaar Dick Kloosterman en Arnhemmer Frank Schoffelen. Het duo won vorig jaar het tv-programma Het Beste Idee van Nederland met hun Opstaande Bestrating Overwinnende Sneeuwschep (OBOS), meldt De Gelderlander.

Precies een jaar later is de slimme sneeuwschep – dankzij een geleider van schaatsjes blijft de schuiver niet meer hangen bij elke scheefliggende tegel of klinker – eindelijk in productie gegaan. De firma Streuding in Groningen, de enige schoppenfabrikant van Nederland, tekende begin deze maand voor de eerste 1.000 exemplaren.

Voor het leven Over het resultaat is Kloosterman zeer tevreden. "Een mooie aluminium schep met koolstofstalen schaatsjes. Je hebt echt wel iets in handen. Een schep voor het leven." De eerste levering is, naar het zich laat aanzien, zo weg. Maar dan? Kloosterman: "De detailhandel heeft de magazijnen nog vol sneeuwscheppen staan. Die voorraad moet eerst weg. En daarom moet het nodig weer eens flink gaan winteren."