Nieuws Actueel

Eén wafeltje legt fabriek in as

Rik Nizet 4 juni 2015

Lotusfabriek brand 335

De lancering van een nieuw koekje is uitgedraaid op een ramp. Een smeulend wafeltje van het gloednieuwe product 'Vanillestick' heeft de gehele Lotus-fabriek in het Belgische Wolvertem in de as gelegd.

De onderneming vierde dinsdagochtend dat de vanillesticks voor het eerst van de band rolden. De feestvreugde was van zeer korte duur. Een van de eerste langwerpige wafeltjes raakte oververhit en vatte vlam toen het over de transportband naar de koeltoren rolde.Werknemers slaagden er niet in de beginnende brand te blussen en konden niet voorkomen dat het pand al in lichterlaaie stond voordat de brandweer arriveerde. De 65 personeelsleden konden het pand tijdig verlaten en bleven ongedeerd. Twee werknemers zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd.

GewondenDe uitslaande brand leek rond 16 uur onder controle toen het vuur plots oplaaide en een muur instortte. Vier brandweermannen raakten gewond, waarvan twee ernstig. AangeslagenJan Boone, CEO van Lotus, reageerde aangeslagen tegenover Het Laatste Nieuws. "Hoelang het opstarten van de fabriek gaat duren, weet ik nog niet. Het allerbelangrijkste is dat niemand van het personeel gewond raakte."

ProductieEen deel van de productie - voornamelijk bestemd voor de Belgische markt en export naar Frankrijk en Groot-Brittannië - zal worden overgenomen door een Lotus-fabriek nabij Charleroi.