Nieuws Actueel

Eenvoudig online kledingprijzen vergelijken met Twentse formule

Van onze redactie 5 juni 2015

Fashionvergelijker

Sinds deze week is het Hengelose bedrijf Fashionvergelijker.nl online. Een slim algoritme vergelijkt de prijzen van kledingstukken, schoenen, lingerie, parfum en sieraden, die 176 webshops aanbieden.

Vergissen vrijwel uitgeslotenDe kleding wordt op 1.200 verschillende punten vergeleken, zodat ‘vergissen’ vrijwel uitgesloten is, verzekert oprichter Seppe Meinders (36) uit Rijssen. Meinders verkocht in 2010 zijn bedrijf Voicedata, dat telecomdiensten aanbood, en is de laatste twee jaar fulltime bezig met Fashion Evolution, de eigenaar van Fashionvergelijker.nl.

HerkennenHet is voor consumenten niet gemakkelijk modeartikelen die door verschillende webshops worden aangeboden op prijs te vergelijken. „Er zijn nog geen zoekmachines die kledingstukken herkennen. Die hebben wij nu gebouwd.” De prijsverschillen tussen op internet aangeboden kleding kunnen behoorlijk zijn, weet Meinders. „Er staat bijvoorbeeld een jas op, die bij de één 80 euro duurder is dan bij de ander. Wij maken de kledingmarkt transparanter voor de consument.”

ZalandoHet komt nu aan op het creëren van volume. Meinders: „We kunnen nu 700.000 artikelen van 176 webshops inladen in onze database. Circa 7 procent zit er nu in. We hebben overigens gisteren een overeenkomst gesloten met Zalando. Ook de 100.000 kledingstukken en schoenen, die zij aanbieden, komen er in."

Screenshot fashionvergelijker.nl