Nieuws Actueel

Eerste bedrijvendag Enter trekt bijna 5.000 bezoekers

Van onze redactie 15 juni 2015

Coulisse rikkertharink

Met een omzet van een miljard euro en een werkgelegenheid voor meer dan duizend mensen is het bedrijventerrein Elsmoat aan de snelweg A1 allang geen kleintje meer. Christiaan Roetgering, mede oprichter van Coulisse raamdecoraties, kijkt tevreden om zich heen naar de vele bezoekers van de eerste bedrijvendag in Enter. "De cijfers zijn berekeningen van de Rabobank Wierden Enter", zegt hij trots.

Honderden bezoekers wandelden afgelopen zaterdag tussen de enorme gebouwen op Elsmoat. De organisatie is een beetje afgekeken van de bedrijvendagen in Almelo, Delden en Hengevelde. Veel springkussens en ander vermaak voor kinderen, kramen en tenten waar een biertje en wijn wordt geschonken. Frisdrank, water, koffie en thee is er bij de ingang van de bedrijven. Groot verschil tussen 'Enter' en bijvoorbeeld Delden of Hengevelde is vooral dat de afstanden veel groter zijn.

Mede-organisator Bart Knol erkent het probleem van de lange afstanden lopen. "We hebben de klacht gehoord en gaan daar zeker over praten tijdens de evaluatie. Er reed een treintje rond. Maar misschien is dat te weinig." Ook instellen van eenrichtingsverkeer is mogelijk een oplossing. De organisatie overweegt over drie of over vijf jaar een tweede open dag te houden.

Foto: Raamdecoraties van Coulisse gaan de wereld over vanuit Enter. (Rikkert Harink)