Nieuws Actueel

Eerste finalisten EW/Saxion Ondernemers Award bekend

Van onze redactie 13 mei 2015

Saxion Wouter Borre

De finalisten hebben de afgelopen maanden een programma afgewerkt, waarin zij een bedrijfsplan hebben opgezet, workshops hebben gevolg en hun voortgang op meerdere momenten aan de jury getoond.

IkBrandDe eerst vier finalisten zijn op verschillende fronten actief. Het bedrijf IkBrand is een initiatief van vier studenten aan de Saxion-opleiding Small Business & Retailmanagement. Het bedrijf richt zich op studenten, werkzoekenden, jonge professionals en zzp’ers. IkBrand helpt hen zichzelf promoten, zodat de groepen zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt.

S. Kramer ProductiesS. Kramer Producties is het bedrijf van Kunst en Techniek-student Steven Kramer uit Enschede. De onderneming maakt films en ontwikkelt creatieve concepten.

ZwappZwapp staat onder leiding van Peter Harperink en de tweelingbroers Jorik en Kenny Oude Engberink. Zwapp is een app, die het ruilen van tweedehands producten wil bevorderen. Op die manier wil het bedrijf de strijd aangaan met de weggooicultuur en producten een tweede leven aanbieden.

Find TailorDe vierde finalist is Find Tailor, het bedrijf van Silke van der Velde. Dit bedrijf wil mensen motiveren om kleding op maat te laten maken bij Nederlandse kleermakers, in plaats van te kopen bij grote ketens als Primark en Zara. Op die manier hoopt Find Tailor de werkgelegenheid voor Nederlandse kleermakers te vergroten. Door te kiezen voor hoogwaardige producten die langer meegaan, hoopt Van der Velde tegelijkertijd om iets tegen het weggooien van kleren te doen.

De EW/Saxion Ondernemers Award wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt aan de studentondernemer met het beste idee voor een bedrijf. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5000 euro en een jaar lang begeleiding van EW Facility Services, het bedrijf van voormalig Saxion-student Eric Wentink. De award werd eerder gewonnen door Rob ten Hove (Nationaal Forensisch Adviesbureau), Patrick Bröckers (Appwoco), Bram Lorist (KLOOK-design), Kiki Jaspers en Jasper van den Brink (Monbeki) en Alessio Pinna (Het Afsprakenhuis).

Naast de Ondernemers Award wordt SocialEnterpriZe uitgereikt. Een prijs voor studentbedrijven die veel aandacht besteden aan de sociale/ecologische kant van het bedrijf.

Foto: Wouter Borre