Nieuws Actueel

Eerste kwartaal stemt Zalando positief

Van onze redactie 12 mei 2015

Zalando anp

Zalando profiteerde de afgelopen maanden van een toegenomen aantal klanten, een hoger aantal orders en een stijging van het gemiddelde bedrag dat in zijn winkels werd gespendeerd. In totaal verwelkomde het bedrijf bijna 393 miljoen klanten op zijn website, ruim 18 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 28,5 procent tot 643,6 miljoen euro.

De onderneming verwacht nu dat de omzetgroei dit jaar uitkomt aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 20 tot 25 procent. Zalando was voor het eerst winstgevend in een eerste kwartaal, met een aangepast bedrijfsresultaat van 29 miljoen euro.

Mede dankzij de stevige omzetgroei wist Zalando een verlies van 28,9 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2014 om te buigen naar een nettowinst van 24,3 miljoeneuro. „We zijn het jaar op volle kracht begonnen, met recordresultaten in het eerste kwartaal”, aldus bestuurslid Rubin Ritter. „In de komende maanden blijven we investeren in het bestendigen van onze internationale groei. De opening van ons nieuwe technologiecentrum in Dublin was pas een eerste stap.”