Nieuws Actueel

Eerste papieren vliegtuigjes-winkel ter wereld opent in Amsterdam

Paper Pilot, de allereerste papieren vliegtuigjes-winkel ter wereld, opent 30 juni in Amsterdam. Bij de pop-up store van startup Count3r worden louter papieren vlietuigjes verkocht.

Floris Visman | Foto: Count3r 23 juni 2017

Paper Pilot Amsterdam papieren vliegtuigjes

Bij Paper Pilot betstaan alle papieren vliegtuigjes uit één vel papier. Bezoekers kunnen de vliegtuigjes in de winkel afstemmen op hun eigen voorkeuren, zoals afstand, acrobatiek, en zweeftijd. Vervolgens kan er meegedaan worden met vliegwedstrijden.

Twee dagen

De papieren vliegtuigjes kosten een euro en de opbrengst van Paper Pilot gaat naar het goede doel Flying Doctors. De winkel sluit na 1 juli alweer de deuren, geïnteresseerden hebben dus maar twee dagen de tijd om een vliegtuigje te bemachtigen.

Smart store

De Amsterdamse startup Count3r zit achter het unieke concept. De startup heeft als paradepaardje een app ontworpen voor verkopers die van een winkel een zogenoemde smart store maakt. De verkoper heeft alleen een tablet met de app nodig en helpt klanten zo onder andere met productinformatie, een keuzehulp, en direct betalen.

Challenge accepted

Paper Pilot is een soort business case voor het jonge bedrijf. Daarover zeggen ze op hun eigen website het volgende: "Wij beweren dat we van èlk soort winkel een Smart Store kunnen maken en de verkoopresultaten van elke retailer kunnen boosten. Daarom gingen we op zoek naar een manier om dat te laten zien. Op de vraag of we zelfs iets simpels als een velletje papier op een slimme manier kunnen verkopen hadden we meteen ons antwoord klaar: challenge accepted!"

Lees ook: Uber-baas vertrekt: schijt aan regels en wetten

Media Markt

Media Markt investeerde vorig jaar als eerste grote klant in Count3r. De electronicaketen gaat komend jaar de tablet-app in alle Nederlandse winkels inzetten. Count3r won de juryprijs voor Beste Retail Innovatie 2017, tijdens het Retail Outlook Event in Amersfoort.

Team

Count3r werd als spin-off van de TU Delft in 2013 opgericht door Peter van der Bel, Tim Pellikaan en Jori de Goede. Het team van de startup bestaat nu uit acht man.