Nieuws Actueel

Eerste Pop Up Museum Noordoostpolder

Van onze redactie 10 december 2015

Museum flevoland

In een van de oudste graanloodsen in de Noordoostpolder gaan vanaf 12 december de deuren open van het eerste Pop Up Museum van de Noodoostpolder, het Combine-O-Saurus Museum, meldt De Stentor.

Lees ook: Theaterondernemer sloopt oude combine

Locatietheater Prins te Paard kocht in het najaar van 2014 een oude maaidorser; een combine. Om precies te zijn een Clayson M103, een begrip in de wereld van de landbouwmechanisatie. De theatergroep besloot de machine, als een kunstobject, tijdens de kerstvakantie tentoon te stellen in de graanschuur aan de Industrieweg in Emmeloord waarvan de dakconstructie nog zichtbaar is. De machine is door studenten van ROC Friese Poort uit elkaar gehaald en stukje voor stukje weer als een '3D-exploded view' opgehangen. Er is bijna twee kilometer staaldraad in de constructie verwerkt.

Kinderen kunnen tijdens de kerstvakantie aan de slag in het Pop Up Museum aan de vulcaanloods aan de Industrieweg 23 in Emmeloord. Zij kunnen voor een green screen zichzelf op een virtuele combine van weleer laten vastleggen, bij inlevering van een kleurplaat wordt er gratis chocomelk uitgedeeld en op een ouderwetse overhead projector kunnen de kids zelf aan de slag om met behulp van een werkplaatshandboek van de combine onderdelen op een wand na te tekenen. Er zijn ook twee panelen waarmee ze zelf onderdelen van de combine kunnen uitlichten.

hier voor meer informatie en openingstijden.