Nieuws Actueel

De eerste snelwegsurinamer ter wereld zit langs de A13

Dénis van Vliet 10 december 2015

De palmboom snelwegsurinamer a13 surinaams

Een heuse primeur voor de A13 tussen Delft en Rotterdam. Langs de snelweg is sinds kort de eerste snelwegsurinamer ter wereld te vinden, meldt het AD.

Hongerige automobilisten kunnen bij De Palmboom op parkeerplaats Vrijenban voortaan zeven dagen per week terecht voor roti, een saoto soepje of andere Surinaamse gerechten. "Met de opening van dit restaurant is een droom uitgekomen", zegt uitbater Ajay Ganeshie (32).

De naam Ganeshie is geen onbekende in de regionale horecawereld. Ganeshies vader runt sinds jaar en dag De Palmboom aan de Vuurplaat in Rotterdam-Feijenoord. Sinds vorig jaar heeft de familie ook een vestiging van De Palmboom in de Markthal. De zaak langs de A13 in de voormalige vestiging van La Place, dat nu is omgetoverd tot een zogeheten foodcourt met restaurants van onder andere Subway en Burger King, is nummer drie.

Begrip in Rotterdam"We hebben nog even overwogen het De Snelwegsurinamer te noemen", zegt Ganeshie lachend. "Omdat De Palmboom een begrip is in Rotterdam, hebben we daar toch maar van afgezien. We hopen met deze zaak ook meer bekendheid in Den Haag en Delft te krijgen."

Ganeshie mikt met het restaurant duidelijk op de afhaalmarkt. "Wie in Rotterdam werkt en in Den Haag woont, kan van tevoren bellen en dan zijn bestelling afhalen. Handig voor als je aan de beurt bent met koken." Het restaurant biedt smulpapen natuurlijk ook de mogelijkheid hun bestelling ter plekke op te eten.

Is de snelwegsurinamer een opmaat naar meer? Ganeshie lacht. "Wie zal het zeggen."

Surinaams genietenEen restaurant met een drive-in voor auto's ziet de vriendelijke Surinamer echter niet zitten. "Daarvoor leent de Surinaamse keuken zich eenvoudigweg niet. Ten eerste wordt het eten vers bereid en dat betekent filevorming. En ten tweede: van Surinaams eten moet je echt genieten, dat moet je niet achter het stuur van je auto even wegproppen."