Nieuws Actueel

Eerste windmolenpark van Twente tussen Nijverdal en Wierden

Van onze redactie 1 juni 2015

Windmolen thinkstock

Energiebedrijf Reggestroom bevestigde vrijdag dat het vergevorderde plannen heeft voor de bouw van dit kleinschalige windturbinepark op bedrijventerrein ’t Lochter 3, dat deels langs de N35 op de gemeentegrens van Hellendoorn en Wierden ligt.

Uniek projectHet gaat volgens directeur Wim Diepeveen van deze lokale duurzame coöperatie om een voor Nederland uniek project. Het gaat concreet om de bouw van drie windturbines, die maar liefst 200 meter hoog worden met een ashoogte van 145 meter. Diepeveen zegt dat dit de hoogste turbines van Nederland zijn.

BetonDit is technisch mogelijk, omdat de masten niet van staal maar van beton worden gemaakt. Daarom is het ook mogelijk om de masten te voorzien van andere gebruiksmogelijkheden, zoals de hoogste klimwand van het land.

10,5 miljoenHet gaat om een investering van zo’n 10,5 miljoen euro. Om de plannen te realiseren is er wel een wijziigng van het bestemmingsplan noodzakelijk. Het overleg op ambtelijk niveau is volgens Reggestroom veelbelovend. Wethouder Thomas Walder van Hellenoorn noemt het ‘een interessant initiatief’.